30 jun 2017

De meeste bedrijven schakelen een incassobureau pas in wanneer een factuur 90 dagen of langer onbetaald is gebleven. Als je langer wacht dan dat, dan is het zeer onwaarschijnlijk dat je de schuld nog zal innen. Als er meer tijd voorbij gaat is de slaagkans veel lager.

Over het algemeen kan je best beginnen nadenken over het inschakelen van een incassobureau wanneer:

  • Nieuwe klanten niet reageren op uw eerste poging om de schuld te innen. Wanneer je geen voorafgaande geschiedenis met de klant hebt, is er een grotere kans dat ze weigeren te betalen.
  • Je akkoord bent gegaan met een betalingsplan, maar de klant komt de afspraken niet na. Klanten die nog steeds niet betalen wanneer je ermee ingestemd hebt om ze tegemoet te komen met een betalingsplan zullen waarschijnlijk niet betalen.
  • Een klant de verantwoordelijkheid voor de schuld volledig weigert. Zonder het inschakelen van een incassobureau, zullen deze facturen zelden betaald worden.
  • De klant ongegronde klachten over uw bedrijf, product of dienst als excuus gebruikt om niet te betalen. Meestal zijn deze klachten slechts een excuus om de schuld niet te betalen.
  • De klant op persoonlijk vlak een moeilijke periode doorgaat (zoals een scheiding e.d.). Vaak beschuldigt de ene de andere voor de schuld. Een incassobureau inschakelen zorgt ervoor dat bepaald kan worden wie verantwoordelijk is.
  • De klant een lange, financiëel onverantwoordelijke voorgeschiedenis heeft.

Beslissen wanneer je een incassobureau moet inschakelen is een persoonlijke keuze. Eens het duidelijk is dat je al je mogelijke opties hebt gebruikt en geen stap verder bent gekomen, kan je de openstaande facturen beter overlaten aan een professioneel incassobureau.

Efficiënt Incassobureau

Incassobureau Trivion heeft een succesratio van 92% wanneer het aankomt op openstaande facturen innen. De slaagkans is zo hoog omdat onze medewerkers goed opgeleid zijn, veel ervaring hebben, goed luisteren en weten wat de beste manier is om de betaling voldaan te krijgen.

Klaar om je geld te innen?

 
 
 

Incassobureau Trivion

  +32 (0)14 82 14 48

Vragen over dit artikel? Neem gerust even contact op met Trivion voor extra uitleg!

  Wij geven u vrijblijvend advies