22 mei 2017

Betalingstermijn facturen

Trivion is volledig op de hoogte omtrent de nieuwste wetgeving betreffende de betalingstermijn van facturen. Indien u vragen heeft beantwoorden wij deze graag voor u.

Wettelijk vastgelegd

Wist u bijvoorbeeld al dat de betalingstermijn voor facturen tussen bedrijven en overheid wettelijk vastgelegd is op 30 dagen? Uiteraard kunnen er uitzonderingen worden toegepast, maar dan dient dit wel contractueel vastgelegd te worden.

Zo kan u de betalingstermijn van uw facturen verlengen tot maximaal 60 dagen, maar dit raden wij enkel aan indien het niet schadelijk is voor uw cash flow. U kan ook beroep doen op het inkorten van de betalingstermijn van uw facturen. Een uitstekende keuze indien u regelmatig te kampen heeft met te laat betaalde facturen.

De laatste jaren zien we vaker dat men een korting van 2% geeft indien men de factuur binnen de 8 dagen betaald. We zien in de praktijk dan ook terug dat deze werking uw debiteur aanzet tot een snellere betaling van uw facturen.

Indien er niets contractueel is vastgelegd is de wettelijke betalingstermijn van facturen dus bepaald op 30 dagen. Beslist u om een uitzondering toe te passen dan dient u dit contractuel vast te leggen.

Betalingstermijn facturen verstreken

Heeft uw debiteur zijn facturen niet betaald binnen de wettelijk bepaalde betalingstermijn? Dan heeft u de mogelijkheid om verdere stappen te ondernemen. Zo kan u er bijvoorbeeld voor kiezen om een incasso op te starten.

Houdt de betalingstermijn facturen onder controle

De betalingstermijn van facturen onder controle houden begint bij een correct debiteurenbeheer. Het gespecialiseerde team van Trivion staat u graag te woord bij verdere vragen.

Incassobureau Trivion

  +32 (0)14 82 14 48

Vragen over dit artikel? Neem gerust even contact op met Trivion voor extra uitleg!

  Wij geven u vrijblijvend advies